BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM
Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszék

Szakdolgozat/diplomaterv/szakmai gyakorlat lehetőség Drezdában

A 2021-es naptári évben is van lehetősége 4 szakdolgozatot/diplomatervet iró, ill. szakmai gyakorlatot végző hallgatónak (a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karról) személyenként 2 hónapot eltölteni Drezdában a Hochschule für Technik u. Wirtschaft meghívására. A szakdolgozat/diplomaterv megkezdése is rugalmasabban kezelhető, korábban is annál, mint amikor a hallgató fölveszi a tervezés tárgyat, lehet odakint erre előzetesen is fölkészülni. A szakmai gyakorlat bármelyik szemesztert követheti, amit a hallgató maga intéz kiutazása előtt itthonról. A diplomát magyarul kell irni, és itt a BME-n magyarul megvédeni, konzulenst itteni tanszék biztosít. Nyelvtudást (angol v. német) igazolni kell. 400 Euro a havi DAAD ösztöndíj, aminek nagy része a szállásra fizetendő, illetve a ki-és visszautazást a hallgató fizeti.
Időbeli lehetőségek:
-bármelyik 2 hónap a naptári év folyamán (2021), tehát nyáron is, amikor
nálunk oktatási szünet van
-lehet 2×1 hónapot is választani
-esetleg 1 hónapra is redukálható az egyéb tanulmányi kötelezettségek miatt
Most már csak augusztus, szeptember, október, november, december áll rendelkezésre ebben a naptári évben (2021), tehát sürgős a jelentkezés.

A vonatkozó hónap 1-jén kell kiérkezni, és a hónap végén hazajönni. Szálláslehetőség a nagyon kényelmes centrumban lévő Int. Gaestehaus-ban , ahol lakások vannak konyhával, fürdőszobával, WC-vel. De lehet megszállni máshol is Drezdában, mindkét esetben a hallgató maga rendeli a szállást.

További információkért és formanyomtatványokért keresse dr.Legeza Enikőt
St ép- IV.em 418, Tel:463-1037.
legeza.eniko@kjk.bme.hu.